Carnea de pui este una dintre cele mai preparate si apreciate proteine si nimeni nu isi doreste sa aiba in fata o friptura de pui care sa fie uscata, tare si imposibil de mancat. Inainte sa incepi prepararea unei mese savuroase pe baza de carne de pui, descopera cateva secrete care te ajuta sa fragezesti carnea.
De multe ori carnea de pui este prea tare atunci cand o mananci, pentru ca te grabesti sa prepari rapid o cina sau pranzul pentru toata familia. Daca scoti puiul din frigider si il prepari in urmatoarele 20 de minute, cu siguranta carnea nu va fi foarte frageda. Pentru a fragezi carnea de pui, va trebui sa planifici inainte, mai exact cu o seara inainte sa o prepari, cand poti alege una dintre metodele consacrate.
Ciocanul pentru carne este cea mai buna solutie pentru fragezire, atunci cand prepari carne fara oase si pielita, in special pentru pieptul de pui dezosat. Carnea va ramane frageda pe masura ce se gateste. Prin baterea carnii cu ciocanul, fibrele se rup si astfel se va gati mai repede. Secretul este insa nu exagerezi atunci cand bati carnea de pui. Poti folosi un ciocan de lemn sau unul metalic, ambele sunt la fel de bune.
CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: De ce NU este bine să speli carnea de pui înainte să o găteşti
Felul in care carnea de pui este gatita poate face diferenta. Chiar daca puiul este probabil una dintre cele mai preparate proteine in bucatariile din intreaga lume, sunt multi care inca il gatesc gresit. Si nu are legatura cu temperatura la care este preparat, cu la tehnica.
Dupa unele tehnici de gatit, puiul ar trebui rapid dezosat, insa aceasta este o mare greseala. Indiferent ca puiul a fost preparat in tigaie, la cuptor, inabusit sau fript, intotdeauna carnea trebuie lasata sa se odihneasca cateva minute inainte de a fi taiata. Daca tai carnea prea repede, sucul fierbinte din carne a curge pe tocator, iar carnea va ramane uscata si tare.